Bakgrund

Learnesy grundades 2014 av kollegorna Marcus Andersson och Robert Gulevski. Genom arbete inom funktioner som inköp, ekonomi, affärsutveckling, projektledning, försäljning och marknadsföring hade de upplevt att det oavsett bransch fanns en gemensam nämnare som bidrog till ett effektiv arbete med framgångsrikt resultat – Microsoft Excel.

De kunde se att deras medarbetare ofta saknade kompetens och utbildning i programmet vilket ledde till att Excel istället för att vara ett kraftfullt hjälpmedel blev både en tidstjuv och ett irritationsmoment.

Med ett behov identifierat kunde de med sin erfarenhet och kunskap ta fram en utbildning som både var praktiskt inriktad och tidseffektiv.

En pedagogik som bygger på nano-learning innebär att lektionerna är korta – i genomsnitt 2 minuter. Grunden till Learnesy var lagd.

Om kurserna

Efter genomförd kurs tilldelas du ett personligt kursbevis och du kan när som helst logga in för att repetera de moment du är osäker på eller glömt. Learnesy erbjuder i dagsläget 18 olika kurser alla med abonnemang som sträcker sig över en period på 12 månader.

De olika kurserna passar nybörjaren såväl som den med erfarenhet och en vilja att fördjupa sig inom Microsoft Officeprogrammen. Följ utbildningens logiska struktur från första till sista lektion, eller välj själv de lektioner du behöver se för att komplettera din nuvarande kunskapsnivå. Du avgör själv!

Till lektionerna har man tillgång till den fil som används för att enkelt kunna följa med steg för steg. Varje delmoment följs upp med ett avslutande quiz där du som användare testas på området. Du kommer åt lektionerna från dator, läsplatta eller mobil – när du vill och var du vill.

Learnesys Excelutbildningar används idag på flera universitet och yrkeshögskolor i Sverige och Norge. Till exempel är kursen Excel Komplett obligatorisk för alla förstaårsstudenter på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet, och en av Sveriges största Yrkeshögskolor IHM Business School har valt att gör kursen obligatorisk oavsett YH-utbildning. (Läs mer under “Learnesy i media” nedanför.)

I 2019 kommer även Europas näst största handelshögskola, Norwegian Business School BI i Oslo, ge sina drygt 20 000 studenter möjlighet att gå Learnesys Excelutbildning. I vår webbshop erbjuder vi samma utbildningar till dig! Alla kunder har två veckors ångerrätt om du inte är nöjd.

Framåt

I en värld som blir allt mer digitaliserad ser fler och fler fördelarna med onlineutbildningar och Learnesy strävar mot att fortsätta vara den främsta onlineutbildaren inom Excel. Som ett företag i tillväxtfas är det viktigt för oss att inte tappa den personliga kontakt som varit del av framgångsreceptet. Det är därför centralt för oss att våra medarbetare har den kunskap och bemötande som gör att alla användare känner sig sedda och väl bemötta.

När det kommer till utveckling av utbildningar lyssnar vi alltid på vad våra användare har behov av. Det är av den anledningen som Learnesy trots sitt huvudfokus på Excel utvecklat kurser i programmeringsspråket Python och Windows 10.

Besök gärna vår Nyhetssida eller följ oss på LinkedIn och Facebook för att hänga med i våra uppdateringar!