Course | Excelkurs, Avancerad – Svenska

"Excelkurs, Avancerad - Svenska" är Excelkursen som vänder sig till dig som är van att arbeta i Excel och önskar att bygga på och fördjupa dina kunskaper för att kunna arbeta ännu effektivare. Mycket av innehållet fokuserar på hur du på rätt sätt hanterar större datamängder, som till exempel hur du arbetar med en Pivottabell och hur du skapar olika typer av funktioner som "Leta rad" eller olika textfunktioner. Kursen är baserad på Excel 2013 och fungerar bra för alla med Office 2007/2010/2013/2016/365. Börja med att se lektion "10.1 Om-funktionen" gratis genom att klicka på lektionen i kursöversikten.

Modules

4 Formatering

Att vi "formaterar" innebär att vi bestämmer utseende på celler och kalkylblad. I det här kapitlet börjar vi med grundläggande formatering av text och tal, till att visa mer avancerad formatering där utseendet styrs av innehållet i cellen.

Lessons

13 Pivottabeller

En Pivottabell används framförallt som ett analysverktyg för databaser, och i kapitlet Pivottabeller lär du dig hur du skapar och hanterar en Pivottabell och vilka funktioner du behöver känna till för att bli en effektiv användare av en Pivottabell. Till varje lektion har du ett prov med övningsuppgifter för träning och verifiering att du har lärt dig innehållet. Du får tillgång till kapitlet för Pivottabeller genom att registrera dig för kurserna "Excel - Komplett" eller "Excel - Avancerad", som du når via rubriken "Våra Excelkurser".

Lessons